Zahrajte si pátrací hru – Hledej Rychlé šípy

 Od 1.4. do 30.4.2024 si zahrajte pátrací hru Zde mohly být Rychlé šípy, kterou pořádá naše škola ve spolupráci se Skautskou nadací Jaroslava Foglara a oddílem SPJF Druhá strana.

Skautská nadace Jaroslava Foglara u příležitosti 85. výročí Rychlých šípů pořádá v dubnu 2024 ve 30 městech ČR velkou pátrací hru Zde mohly být Rychlé šípy.

Po úspěšných akcích Memoriál ve vyjímání ježka z klece a výstava o Jaroslavu Foglarovi Když duben přichází, které naše škola pořádala ve spolupráci s Nadací Jaroslava Foglara a Sdružením přátel Jaroslava Foglara jsme se rozhodli zapojit i do této pátrací hry.

 Před 85 lety vyšel první kreslený příběh Rychlých šípů. Celé generace čtenářů hledají, kde se příběhy odehrávaly. I v Nučicích se mohly některé příběhy odehrát – na poště, hřišti, na nádraží…

Pátrači mají nalézt 13 těchto míst a z plakátů zde umístěných s příslušným příběhem RŠ opsat tajenku. Sestavená tajenka dokazuje nalezení všech míst, kde se mohly odehrávat příběhy Rychlých šípů. Zapsání tajenky na webových stránkách této celorepublikové hry ( http://najdi-rychle-sipy.cz/ ) dá šanci pátračům vyhrát rychlošípácké ceny od Skautské nadace Jaroslava Foglara a nakladatelství Albatros.

Hra se odehrává od 1. do 30 dubna a je cílena na všechny věkové generace pátračů, kteří již 85 let hledají Rychlé šípy.

Stránky celostátní hry jsou: http://najdi-rychle-sipy.cz/. Plakátky vypadají takto:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Těšíme se na vaši účast

 

Hledáme hlavní kuchařku – kuchaře, pomocnou kuchařku – kuchaře a uklízečku – uklízeče do školní jídelny

Hledáme hlavního kuchaře (hlavní kuchařku) na plný úvazek, pondělí – pátek od 6,30 do 15,00, platové ohodnocení asi 30 000 Kč měsíčně

Nabízíme:

Pracovní smlouvu na hlavní pracovní poměr,  5 týdnů dovolené, sick day, závodní stravování, pracovní oděv, školení, fond kulturních a sociálních potřeb, karta flexi,

Samostatná práce, tvorba jídelníčku, možnost ovlivnění kvality a stravování dětí, profesionální a vstřícné vedení

a pomocného kuchaře/ kuchařku – uklízečku na plný úvazek, pondělí – pátek od 8,00 – do 16,30, platové ohodnocení asi 18 000 Kč měsíčně

Nabízíme:

Pracovní smlouvu na hlavní pracovní poměr, 5 týdnů dovolené, sick day, závodní stravování, pracovní oděv, školení, fond kulturních a sociálních potřeb, karta flexi,

profesionální a vstřícné vedení, zajímavá práce,

nebo

pomocného kuchaře/ kuchařkuuklízečku na ¾  úvazku, od 8,00 do 14,30 pondělí – pátek asi 13 500 Kč měsíčně

uklízečku na ¼   úvazku, od 14,00 do 16,00 -možno uklidit i odpoledne mimo tuto dobu, asi 4 500 Kč měsíčně 

Nabízíme:

Pracovní smlouvu na hlavní pracovní poměr, 5 týdnů dovolené, sick day, závodní stravování, pracovní oděv, školení, fond kulturních a sociálních potřeb, karta flexi,

profesionální a vstřícné vedení, zajímavá práce…

Další informace a podrobnosti na schneider@zs-nucice  a 724 762 873

Přestupy do 2. – 9. ročníku ZŠ k 1.9.2024

Vážení rodiče,

v této chvíli nemáme dostatek informací k rozhodnutí, především informace o kapacitě tříd, o vývoji situace u žáků s podpůrnými opatřeními, o přijímání žáků v průběhu roku přistěhovavších se do Nučic a o případných odchodech na víceletá gymnázia.

Z výše popsaných  důvodů bude možné o přijetí do naší školy rozhodnout až po 15.5.2024. Přihlášky k přijetí resp. žádosti o přestup je možné podávat  do 15.5.2024. Přihláška se podává na formuláři, který je dostupný na webových stránkách školy. Doba podání přihlášky nemá na rozhodnutí o přijetí vliv.

Rozhodovat budeme podle těchto kritérií:

Kritéria pro přijímání resp. přestup dětí do základní školy

v Základní škole a Mateřské škole Nučice, okres Praha – západ 

  1. Do základní školy se přednostně přijímají děti s místem trvalého pobytu (v případě cizince s místem pobytu) v příslušném školském obvodu ZŠ, tedy děti s místem trvalého pobytu v obci Nučice.
  2. Do základní školy se dále přijímají děti s místem trvalého pobytu mimo Obec Nučice, jejichž sourozenec je již žákem Základní školy a Mateřské školy Nučice.
  3. Do základní školy se dále přijímají děti s místem trvalého pobytu mimo Obec Nučice.

Pořadí přijímaných dětí se stanovuje v souladu s pořadím splnění podmínek od 1. bodu k 3. bodu.
Pokud ředitel školy nebude moci přijmout všechny děti splňující kterékoliv kritérium, rozhodne v rámci daného kritéria o přijetí dětí los, který bude proveden transparentním způsobem.

O přijetí dítěte k základnímu vzdělávání rozhoduje ředitel školy, který při tom přihlíží ke kapacitě školy a jednotlivých tříd.

 

Děkujeme za spolupráci.

 

PaedDr. Mgr. Pavel Schneider, ředitel školy