Hledáme nové pedagogy

Hledáme učitele/učitelky  fyziky, chemie, přírodovědných praktik, výtvarné výchovy a  1. stupně ZŠ. Nástup možný ihned i s výhledem na školní rok 2022/2023.

Dále hledáme asistenta/asistentku učitele do MŠ.

Dále hledáme vedoucího kroužku informatiky, robotiky, 3D tisku a virtuální reality i  s výhledem na předmět nové informatiky.

Podrobnosti u ředitele školy: schneider@zs-nucice.cz, 724 762 873

 

Částečný návrat k normálu?

Vážení rodiče,

K  sobotě 19.2. končí povinné testování na Covid 19 ve školách. Je zrušeno i trasování a systém karantén.

Zůstává tedy pouze povinnost žáků a pedagogických pracovníků ZŠ nosit roušky nebo respirátory na chodbách a ve společných prostorech (kromě tříd), použití dezinfekce rukou při vstupu do školy a do jídelny a po použití toalety a dodržování rozestupů, pokud je to možné. Zůstává i povinnost pro návštěvníky ZŠ a MŠ nosit respirátory ve všech prostorech školy.

Velmi Vás prosíme o dodržování pravidla, že do školy nejdou děti s příznaky respirační nebo jiné nemoci.

Jsme rádi, že se částečně vracíme do normálu a těšíme se na další rozvolnění pravidel.

Využívám této možnosti, abych Vám poděkoval za spolupráci a pochopení v době koronavirové krize. Nebylo to vždy jednoduché, mnohé se jistě nepovedlo, za případné komplikace se omlouváme. Vždy jsme se ale snažili i při respektování pravidel, být maximálně vstřícní k dětem i rodičům. Postupně jsme nalezli i efektivní spolupráci s pracovníky krajské hygienické stanice při vyhlašování karantén, vždy jsme se však museli podřídit jejich rozhodnutím a doporučením.

Děkujeme i za kritické připomínky, především v době rozjezdu on – line vyučování nám velmi pomohly.

Při návratu do normálu si uvědomujeme složitou situaci dětí i po psychické stránce. Máme ve škole školní poradenské pracoviště – psycholožku, speciální pedagožku, výchovnou poradkyni a koordinátora prevence rizikových jevů. Každá třída má svého třídního učitele. S těmito odborníky mohou děti i vy rodiče své problémy konzultovat.

Návrat do normálu sebou nese i návrat k běžnému, řekněme přísnějšímu, hodnocení a známkování. V pololetí byly známky na vysvědčeních většinou velmi dobré, stále jsme ale částečně přihlíželi ke složité době on – line vyučování. V dalším období se již ale musíme vrátit k běžnému hodnocení práce, píle, schopností a dovedností dětí. Potýkáme se s častým zapomínáním úkolů a pomůcek. Samozřejmě nejde o známky, nejsme školou, která by se honila za známkami, součástí hodnocení je i hodnocení slovní, jde nám o skutečné kompetence dětí pro život a další studium. Podporujeme maximální individuální přístup k dětem a hodnotíme i individuální pokrok.

Čeká nás tedy těžké období, pro nejstarší žáky přijímací zkoušky, pro ostatní třičtvrtěletní a závěrečné hodnocení. Nechceme však pouze pracovat, rádi konečně využijeme rozvolnění pro organizování akcí, které stmelí kolektivy tříd i školy. Doufám, že naplníme i naše plány na zlepšení spolupráce a vzájemné poznávání s rodiči v rámci školní komunity. Připravujeme absolventský ples (2.4.), schůzku školních rodičovských parlamentů |ZŠ a MŠ, dny otevřených dveří ZŠ a MŠ, noci s Andersenem, prezenční třídní schůzky, zápisy do ZŠ (duben) i MŠ (květen) formou elektronickou i prezenční, pro budoucí prvňáky akci Hrajeme si na školu, závěrečné slavnosti a další. V příštím týdnu se bude konat karneval pro menší děti, konečně vyjeli žáci na hory a připravujeme výlety a školy v přírodě.

Stále řešíme i personální problémy, aktuálně hledáme učitele fyziky a chemie a řešíme možnost otevření kroužku robotiky, informatiky a 3D tisku. Pokud byste měli tipy na vhodné lidi, rádi je využijeme. Podobnou cestou spolupráce s rodiči se nám podařilo otevřít kroužky angličtiny, robotiky a sportovní přípravy, za což Vám patří dík.

Ještě jednou Vám tedy děkuji za spolupráci a těším se na připomínky, náměty a setkávání s Vámi.

 

PaedDr., Mgr. Pavel Schneider, ředitel školy