Knihovnička na nádraží v Nučicích

Ochotnickému spolku Žumpa z Nučic se  podařilo realizovat projekt knihovničky na nučickém nádraží. V knihovničce má samozřejmě své místo i „povinná četba“.

Děkujeme a nezapomínejme v této šílené době číst knížky…

 

Vysvědčení a prázdniny

V týdnu od 25.1. pokračuje vzdělávání ve stejném režimu, jako v minulých týdnech.

První pololetí školního roku bude ukončeno ve čtvrtek 28.1.2021. V tento den bude na Bakalářích zpřístupněno vysvědčení – hodnocení za první pololetí.

Žáci prvních a druhých tříd dostanou vysvědčení (výpis z vysvědčení) ve čtvrtek 28.1. ve škole.

Ostatní žáci dostanou výpis z vysvědčení fyzicky v první den, kdy jim bude vládou umožněno být ve škole. Vláda slíbila, že datum a organizaci návratu dětí do škol zveřejní ve středu 27.1.2021. Tak uvidíme, už se moc těšíme.

V pátek 29.1.2021 jsou celostátní pololetní prázdniny.

Prosíme rodiče, aby odhlašovali dětem obědy nejpozději do 14 hodin předchozího dne na https://www.strava.cz/strava/stravnik/prihlaseni?&zarizeni=3310, výjimečně do 7 hodin ráno na jidelna@zs-nucice.cz. Prosíme, abyste zkontrolovali odhlášení obědů. Obědy je nutno odhlašovat i při přechodu z prezenční na on line výuku. Dlouhodobé odhlášení je možné na mailu jidelna@zs-nucice.cz.

 

Omluva za dvojí stržení lednové platby za obědy

Vážení rodiče,

moc se omlouváme za mylné dvojité stržení platby za obědy za měsíc leden 2021. Chybu řešíme s dodavatelem softwaru a do konce týdne zašleme peníze zpět.

Děkuji za pochopení

Pavel Schneider, ředitel ZŚ a MŠ Nučice

VÝZVA EKOTÝMU ZŠ NUČICE -VYROBTE SI JEDNODUCHÉ KRMÍTKO PRO PTÁČKY

VÝZVA EKOTÝMU ZŠ NUČICE -VYROBTE SI JEDNODUCHÉ KRMÍTKO PRO PTÁČKY

Pomozte ptáčkům přežít zimu! Ptáčci nemají v zimě tolik potravy, proto je důležité jim pomáhat. Vyrobte si krmítko, které budete mít hotové do deseti minut. Díky tomu pomůžete nejen ptáčkům, ale i planetě Zemi. Budete tím recyklovat odpad.

Pomůcky:

PET lahev, klacík (špejle, čínské hůlky), provázek a krmení pro ptáky.

Postup:

V půlce PET lahve si vyřízněte okýnko. Okýnko udělejte z obou stran. Pod okýnky si vyřízněte z každé strany díru a prostrčte klacík. Potom už jen přivažte provázek a nasypte zrní. Vhodné krmení jsou např. slunečnicová semínka, mák, lněné semínko, oves, jablka atd. Nakonec krmítko zavěste na vyšší místo kamkoliv na zahradu.

Výzva na výrobu krmítka probíhá v termínu od 18.1.2021 do 31.1.2021. Fotografie Vašich krmítek z PET lahví (zavěšených na zahradě) posílejte na email svacek@zs-nucice.cz. Budeme rádi i za fotografie krmítek s ptáčky. Pokud fotografie pošlete v termínu, obdržíte od Ekotýmu certifikát o účasti ve výzvě s poděkováním! ? Děkujeme Všem, kteří se do výzvy zapojí!

Členové Ekotýmu ZŠ Nučice.