Vánoční vystoupení dětí mateřské školy

Vážení spoluobčané, milí rodiče, milé děti,

připravili jsme pro Vás vystoupení dětí MŠ,

věříme, že přispěje k navození předvánoční atmosféry při rozsvícení stromečku.

Vystoupení bude spuštěno v neděli 29. 11. v 17:00 na webových stránkách školy v záložce Mateřská škola – fotogalerie – 2020/2021. https://zs-nucice.cz/materska-skola-fotogalerie-fotogalerie-2020-2021/

Děkujeme zaměstnancům OÚ za spolupráci při pořizování všech videozáznamů.

S přáním pevného zdraví

paní učitelky a děti MŠ

Organizace školy od 30.11.2020

 .

I v naší škole vycházíme z nařízení vlády a MŠMT: https://www.msmt.cz/nejcastejsi-dotazy-ke-skolstvi-a-koronaviru-1

Návrat dětí do škol. Od pondělí 30.11. se všichni žáci naší školy vrací do školy. První stupeň a 9. ročník denně, 6.,7., a 8. ročník v týdenním střídavém cyklu.

V týdnu od 30.11. budou prezenčně chodit do školy žáci 6.A a 6.B, dálkově budou vyučováni žáci 7. a 8. třídy. V dalším týdnu potom opačně.

Vyučovat se bude podle běžného rozvrhu, začátek vyučování ve všech třídách v 7,45. Na druhém stupni z důvodu nemožnosti míchat kolektivy jednotlivých tříd a z dalších provozních důvodů odpadají povinně volitelné předměty – sportovní hry a praktika přírodních věd. 

V dálkovém vzdělávání se vyučuje podle běžného rozvrhu, rozvrhu on-line hodin v MS Teams a pravidel dálkového vzdělávání. https://www.zs-nucice.cz/manual-k-pripadnemu-uzavreni-skoly- -dalkovemu-vzdelavani/

Režimová opatřeni při pandemii. Žáci musí mít roušku po celou dobu pobytu ve škole, venku, pokud není dodržen rozestup 2m. Prosím vybavte děti rouškami a obaly na roušky. Pro případ zapomenutí či nouze má škola omezenou zásobu roušek. Dodržujeme, pokud to lze, rozestupy. Myjeme si a dezinfikujeme ruce. Prosím posílejte do školy pouze úplně zdravé děti. Dvakrát během 60 minut větráme, snažíme se být denně i venku, oblékejte proto děti teple. Na tělesnou výchovu a další aktivity se děti nepřevlékají, nejsou povoleny sportovní aktivity a zpěv. Vzhledem k tomu, že jde o nařízení vlády, nemůže ředitel školy ani učitel udělovat výjimky.
Neúčast ve škole omlouváme podle stejných pravidel jako v minulosti, v případě nejasností můžeme požadovat potvrzení od lékaře.

Stravování. Žáci, kteří se vzdělávají dálkově, mají nárok na odběr stravy do přenosných nádob v daném čase, ostatní žáci se stravují v jídelně podle rozvrhu.

Oběd do přinesených nádob bude vydáván pro žáky 6.,7., a 8. tříd, kteří se vzdělávají dálkově od 13,35 do 14,00 hodin. Po odchodu posledního žáka, stravovaného v jídelně.

Pokud oběd nechcete, je nutné jej odhlásit, a to např. i při přechodu z prezenčního na dálkové vzdělávání.

Školní družina. Činnost školní družiny probíhá do 22.12. v pěti odděleních (od ledna podle momentální epidemiologické situace. Dlouhodobý provoz pěti oddělení není z ekonomických důvodů možný.) :

1.A ,malá škola.  1.B, velká škola – 5. třída.  2.A, třída 2.A.  2.B, třída 2.B. 3.A a 3.B miniškola, družina. 

Vzhledem k tomu, že není povoleno mísení kolektivů v rámci ustavených skupin školní družiny, bude provoz družiny ukončen v 16 hodin. Družinu pro žáky 4. ročníku nelze zajistit. Ranní družinu v mateřské škole nelze využít.

Činnost ZUŠ v režimu jeden žák, jeden učitel probíhá.

Kroužky a veškeré další mimoškolní aktivity, včetně kroužků a aktivit, které ve škole konají jiné subjekty, jsou zrušeny, případně organizovány podle aktuálních nařízení vlády.

Vyhlášení ředitelského volna na 21.12. a 22.12. neplánujeme. Rozhodnutí vlády a hygieniků však nemůžeme předjímat.

Od 23.12. do 3. 1. 2021 bude MŠ uzavřena

Vážení rodiče,

oznamujeme Vám, že v termínu od 23.12. do  3. 1. 2021 bude MŠ vzhledem k vánočním prázdninám uzavřena.

Uzavření bylo projednáno se zřizovatelem školy.

Marcela Kubátová, zástupkyně ředitele pro MŠ