Vážení rodiče,

po poměrně složitém jednání se nám podařilo zajistit provádění přesnějších a pro děti příjemnějších testů PCR (jde o test ze slin).

Samozřejmě se týká pouze dětí, které se testují ve škole – tedy kromě těch, které prodělali Covid, mají test z laboratoře nebo mají  vlastní test…

Povinnost testování PCR  je pouze 1 x v průběhu 14 dní. V tomto školním roce nás tedy čekají pouze testování ve čtvrtek 10.6. a ve středu 23.6. V pondělí 7.6. se již testovat nemusíme.

Asi hodinu před testováním je vhodné se dostatečně napít z důvodu lepší tvorby slin, naopak půl hodiny před testováním není možné jíst, žvýkat žvýkačku, brát léky  a pít.(To je přibližně doba cesty do školy a přípravy na testování).

Pokud někdo nebude přítomen na tomto testování, platí pro něj testování antigenními testy jako dosud.

První termín testování komplikují školní výlety.

Třídy  8. a 9.B, které jsou v době testování na výletě, se musí před odjezdem na výlet a jednou v průběhu výletu otestovat antigenními testy.

Třídy 2.A , 2.B., 3.A. a 3.B se z důvodu výletu musí otestovat v před výletem antigenním testem, ve čtvrtek ráno se ale účastní PCR testování.

Výlety ostatních tříd do termínu testování nezasahují a PCR testování pokrývá celou dobu výletu, na výletě se tedy děti nebudou muset testovat.

Výsledky testování bude zasílat laboratoř škole a jednotlivým rodičům mailem. Potvrzení Vám může sloužit i na další aktivity.

K tomu je ale nutné předat třídním učitelům podepsaný souhlas se zasíláním výsledků mailem  – (nutno odevzdat před testováním, lépe již ve středu) 

a zaktualizovat své mailové a telefonní spojení.  

Podrobněji je věc popsána v přiložených souborech a v tomto videu : . https://www.youtube.com/watch?v=Of2mEekHaVA.

Pokud bude cokoli nejasného, jsem připraven Vám odpovědět nebo zjistit odpověď v laboratoři nebo na MŠMT.

Velmi pravděpodobně bude podobným způsobem probíhat od září testování na všech školách v ČR.

 

 

Děkuji za spolupráci

Podrobnější informace:

AESKULAB_Pokyny testvání RODIČE (1)

Salivette_informace pro rodiče_nezavadnost

Salivette_nezavadnost_sada

Informovaný souhlas_Souhlas se zasíláním_PCR_Školy_

PaedDr., Mgr. Pavel Schneider
ředitel Základní školy a Mateřské školy Nučice
Kubrova 136, 252 16 Nučice
+420 724 762 873

schneider@zs-nucice.cz